петък, 9 август 2013 г.

Писмо до народните представители

Уважаеми дами и господа народни представители,


С това писмо искаме да Ви помолим да извървите метър в нашите обувки, младите хора на България през 2013 г.

Всеки ден Вие изпитвате волята ни. Тествате търпението ни. Често прекрачвате прага на търпимост, заради което се разделяме с родители, приятели и съученици на Терминал 1 или 2. Въпреки Вашите управленчески решения, които понякога са толкова абсурдни, че изглеждат като подигравка, ние, ентусиастите, патриотите, като напук оставаме в България. 

Искаме да живеем в България. Искаме да работим в България, искаме да създаваме семействата си тук. Пречи ни едно. По пътя към успеха човек никога не е сам. По него вървим, съобразявайки се с всичко, което ни заобикаля. А често заобикалящата реалност ни принуждава да залягаме, прескачаме, спираме и да търсим алтернативен път. 

Избрали сме да посветим времето и енергията си на развитие в родината.  Желанието ни да учим, да се развиваме и да прогресираме се възражда, когато се събираме и опознаваме. Младите на България имат неограничен потенциал. Вие познавате ли ни?

За нас България е кауза. Искаме да бъдем част от вълната за рестарт на политическата система. Вярваме, че сме носители на позитивна и най-вече устойчива промяна. Изграждането и добруването на една държава тежи на плещите на онези, готови да поемат товара на държавничеството. Ние, младите и активни ентусиасти, ще успеем да се справим със сериозните предизвикателства на утрешния ден. 

Оценявате ли ни, дами и господа управници? Съзирате ли в нас капацитет? 

Процесът по изграждането на политически грамотно, отдадено и активно общество на младите не е естествен. Той изисква известно “побутване”. Имаме нужда от Вашето насърчение, дами и господа народни представители.

Имаме нужда да ни вдъхновите.

Необходимо ни е да прочетете длъжностните си характеристики отново и да се опитате да ги изпълните. Представяйте ни. Говорете за исканията ни. Организирайте форуми, конференции, диалози, включете ни в експертни екипи, алтернативни форми на управление, младежки парламенти. Дайте ни думата. Разрешете ни поле за изява. Научете ни как. Как да бъдем активни, как да мислим критично и самостоятелно. Как да сме независими човешки същества. И когато (ако) това се изпълни ние ще сме готови да реализираме промяната, която мантрично се преповтаря от 24 години. Ще имаме желанието да останем в България. Ще имаме съзнанието, че саможертвата, която се изисква от нас, за да не заминем в чужбина, където можем да се реализираме щастливо, си струва. 

Вярвайте в нас повече, отколкото вярвате в самите себе си. Има защо.
С кредит на уважение, което да заслужите,

Младежка НОВА АЛТЕРНАТИВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар